Obiectivul general al proiectului

Obiectivul proiectului Noi senzori hibrizi bazati pe nanostructuri de carbon si polimeri electroactivi, cu aplicatii intersectoriale este sprijinirea dezvoltarii inovative a SC INTELECTRO IASI SRL - intreprindere acreditata pentru activitati de cercetare/dezvoltare conform dispozitiilor ANCS / HG 551/2007, ca intreprindere mica productiva - prin oportunitatea utilizarii rezultatelelor de cercetare/dezvoltare ale tezei de doctorat intitulata Contributii privind utilizarea masurarilor distribuite īn cadrul sistemelor de asigurare a calitatii industriale dezvoltata in cadrul U.T. Iasi in 2009 si a resurselor umane calificate pentru activitati de CD din regiunea de Nord Est a Romaniei, īn vederea crearii de noi locuri de munca, a noi produse īn vederea comercializarii, a noi domenii de afaceri legate de nanotehnologii si a unei cresteri economice durabile.

Obiectivele specifice ale proiectului

  • Implementarea rezultatelor de CD ale tezei de doctorat intitulata "Contributii privind utilizarea masurarilor distribuite īn cadrul sistemelor de asigurare a calitatii industriale" dezvoltata in 2009 in cadrul U.T. Iasi la nivel industrial, prin activitati specifice de CD si introducerea in fabricatie in cadrul dezvoltarii inovative a SC INTELECTRO IASI SRL - intreprindere acreditata pentru activitati de CD conform dispozitiilor ANCS / HG 551/2007.
  • Crearea unui centru/nucleu de cercetare industriala in domeniul nano-senzorilor, de inalta competenta stiintifica si tehnologica - la standarde europene, si generarea de rezultate stiintifice de interes economic si de mare actualitate de piata in domeniul 17. - Nanotehnologie.
  • Cresterea capacitatii de cercetare aplicativa prin atragerea in cadrul intreprinderii inovative a min. 2 tineri cercetatori doctorali si postdoctorali ai U.T. Iasi, aflati la sfarsitul perioadei de formare, care au astfel ocazia unui prim contact cu piata si specificul muncii in regiunea de Nord-Est.
  • Asigurarea cadrului tehnico-economic al dezvoltarii de noi produse īn vederea comercializarii, de noi domenii de afaceri si activitati inovatoare pe baza rezultatelor de CD in domeniul de senzori hibrizi pe baza de nanostructuri tip carbon-polimer pentru controlul si detectarea proceselor bio-electro-chimice, prin introducerea in productie in cadrul intreprinderii.
  • Stimularea transferului tehnologic īn baza cooperarii intre SC INTELECTRO IASI SRL si compania DROPSENS Spania, ca prima companie beneficiara. Identificarea nevoilor de inovare si rezolvarea unor cereri de inovare din partea companiilor din diverse domenii tehnologice de senzori la nivel european si international.
  • Oferirea de noi solutii la problemele sociale stringente legate de aplicatiile nanotehnologiei si pregatirea infrastructurii pentru colaborarea activa si accesarea in parteneriate national si international a unor fonduri specifice cercetarii industriale, sub egida PN2-Inovare, Eureka/Eurostars, PF7-SMEs, ERA-NET s.a.

Informatii

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta īn mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romāniei

 
Ascunde

Descriere